NAJBOLJI POSLOVNI POTEZ

Najbolji potez u zimskom turizmu na talasima BH Radija 1

  • 27 decembar 2022
  • Autor: Indikator.ba
  • Broj pregleda: 456
  • 0 Komentari
Najbolji potez u zimskom turizmu na talasima BH Radija 1

Izbor najboljeg poteza u turizmu za sezonu Zima 2022/23. u organizaciji portala Indikator.ba promovisan je ovog vikenda na olimpijskom centru Bjelašnica. Istoimeni hotel bio je domaćin BH Radiju 1 i njegovoj emisiji "Vikend vidikovac" koja je uživo emitovana.

Na radio talasima razgovarano je o tome ko će, kada i kako donijeti odluku o dobitnicima odnosno najboljim idejama i odlukama, programima, uslugama, ponudi, gostoprimstvu, investicijama... U ovom izboru ravnopravno učestvuju zimski turistički centri, hoteli, restorani, turističke destinacije i agencije, lokalne zajednice i ostali akteri bosanskohercegovačke turističke industrije.

-Shodno dogovoru o našoj saradnji na ovom projektu od ove zime podatke o dobrim potezima prikupljat će i BH Radio 1, a predlagači mogu biti pojedinci, grupe i kolektivi, kazala je Vanja Iličić, urednica i voditeljica emisije Vikend vidikovac.

Podaci o kandidatima za priznanje Najbolji potez u turizmu sa sezonu Zima 2022/23. biće prikupljani tokom kalendarskog trajanja zime, dakle sve do 22.marta i prvog dana proljeća, kada će biti saopšteno ko su najozbiljniji kandidati za priztnanje portala Indikator.ba.

Boraveći na olimpijskoj planini Bjelašnica stekli smo prve utiske o pripremama za zimsku sezonu koja će ozbiljno početi tek kad planinu prekrije snijeg. Utisak je da su hotelijeri spremni za prihvat gostiju, a neka vrsta generalne probe će biti doček Nove 2023.godine s obzirom na to da je izuzetno veliko interesovanje gostiju da najluđu noć provedu baš ovdje.

- Očekujemo da budemo puni, kazala je za indikator.ba recepcionerka u hotelu "Bjelašnica".

Ovo je šesta sezona od kako portal indikator.ba realizuje projekat "Izbor najboljeg poteza u turizmu", a BH Radio 1 je treći poslovni partner koji ga u tome podržava. Od ranije to su Privredna komora Fedceracije BiH i kompanija drogerie markt dm u BiH.

Pripremio: Hajdar Arifagić

Štampa
Tags:
Ocjeni ovaj članak:
Nema ocjena
Molimo prijavite se ili registrirajte da biste mogli dodavati komentare.