NAJBOLJI POSLOVNI POTEZ

TMD Group-u uručeno priznanje za najbolji poslovni potez

TMD Group-u uručeno priznanje za najbolji poslovni potez

Uglednoj kompaniji TMD Group u Gradačcu je uručeno priznanje portala Indikator.ba za najbolji poslovni potez u Bosni i Hercegovini koje im je dodijeljeno povodom proizvodnje prvog bosanskohercegovačkog respiratora 2020.godine. Ovaj događaj je upriličen na dan otvaranja 50. Gradačačkog sajma šljive, mjestu susreta domaćih proizvođača, poslovnih partnera iz zemlje i inostranstva. Uručujući priznanje koordinator  projekta "Izbor najboljeg poslovnog poteza" novinar Hajdar Arifagić kazao je da je TMD ovim potezom u vrijeme korona virusa na najbolji način odgovorio na izazov da je spašavanje ljudskih života najvažnija obaveza.

"Sa prvim domaćim respiratorom vi ste dokazali da i u proizvodnji medicinske tehnike možete ovladati savremenim tehnologijama i postizati visoki kvalitet kao što to činite u oblasti dijelova za autoindustriju", kazao je Arifagić.

Damir Hanić, član menadžmenta TMD zahvalio je Indikatoru što je prepoznao njihov trud.

"Serijska proizvodnja respiratora u ovom času nije naš prioritet jer smo fokusirani na neke nove uređaje. Ovog puta radi se o mnogo složenijem aparatu  veoma traženom na tržištu", pojasnio je Hanić. S tim u vezi u toku je veoma zahtjevna adaptacija prostora u kojem će se ta proizvodnja odvijati.

Kompanija nastavlja ulagati u razvoj, što je nagovještaj novih investicija, širenja proizvodnje i zapošljavanja.

- Raduju nas uspjesi TMD kompanije koja je član naše Komore i njeni napori  u tehnološkom i ekonomskom razvoju. To je od velike važnosti ne samo za Gradačac kao prepoznatljivo sjedište uspješnih biznisa nego i za Federaciju BiH i cijelu zemlju, izjavio je ovim povodom potpredsjednik Privredne komore Federacije BiH Mirsad Jašarspahić.

Ova komora je partner portala Indikator.ba u realizaciji projekta "Izbor najboljeg poslovnog poteza" koji ima i međunarodni karakter jer se u okviru njega proglašavaju  i najbolji potezi u regiji, Evropi i ostastku svijeta. Projekat podržava kompanija drogerie markt DM u BiH, a medijski prati i BH Radio 1.

Foto: Adna Huskić

Štampa
Ocjeni ovaj članak:
Nema ocjena
Molimo prijavite se ili registrirajte da biste mogli dodavati komentare.