Festival "Power of sustainability 2023"

Događaj ima za cilj promovisati održivi razvoj, zelenu i digitalnu tranziciju i poslovno umrežavanje u regiji Zapadnog Balkana

Festival "Power of sustainability 2023"

Foreign Investors Council (Vijeće stranih investitora) u Bosni i Hercegovini i Tehnološki park “Intera” uz podršku Grada Mostara i Federalnog ministarstva okoliša i turizma, sa zadovoljstvom najavljuju poslovni skup pod nazivom FESTIVAL “POWER OF SUSTAINABILITY 2023” koji će se održati u Mostaru u periodu 21. i 22. septembra 2023. godine.

Ovaj prestižni događaj ima za cilj promovisati održivi razvoj, zelenu i digitalnu tranziciju i poslovno umrežavanje u regiji Zapadnog Balkana. Pod temom “Izgradnja održive budućnosti Zapadnog Balkana”, Festival će okupiti značajne govornike, stručnjake i predstavnike iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Sjeverne Makedonije, Crne Gore i Srbije.


Očekuje se da će dvodnevna konferencija pružiti plodno tlo za dijalog između poslovnog sektora, politike, međunarodnih organizacija te poslovnih udruženja i komora. Paneli, prezentacije i radionice će se fokusirati na ključne tematske oblasti:


● Ulaganja u zelenu energiju: Osvrt na solarnu energiju, energiju vjetra i geotermalne izvore kao ključne faktore za održiv energetski razvoj.
● Cirkularna ekonomija: Fokus na upravljanje otpadom, energetskom iskorištavanju i obnovi prirodnih resursa kroz inovativne pristupe.
● E-mobilnost: Razmatranje dekarbonizacije transportnog sektora i njenog doprinosa čistijoj, zdravijoj i pristupačnijoj budućnosti.
● Održivost u turizmu: Isticanje ekoloških, ekonomskih i socio-kulturnih aspekata održivog razvoja turizma.


,,Cilj nam je da kroz ovaj dvodnevni događaj na istom mjestu okupimo predstavnike investitora, ključnih aktera iz oblasti energetike i zaštite okoliša iz javnog i privatnog sektora, međunarodnih organizacija i poslovnog svijeta iz regije. Region je još uvijek na samom početku ulaganja u održivo poslovanje i vjerujemo da će razmjena iskustava i ideja potaći investicije u zelenu tehnologiju i ekološki osvještene projekte, pružajući tako mogućnost stranim investitorima i lokalnim kompanijama da svoje poslovanje učine održivijim i budu u koraku sa svijetom’’ – ističu organizatori.
Registracija i učešće na događaju su besplatni, a prijaviti se mogu svi predstavnici kompanija, vlade i nevladinog sektora koji žele saznati više o održivom poslovanju i stvoriti nove regionalne kontakte. Formular za registraciju možete pronaći OVDJE, a više o programu saznajte na OVOM linku.

 

Štampa
Molimo prijavite se ili registrirajte da biste mogli dodavati komentare.

KOMPANIJE I TRŽIŠTA

Prethodni Slijedeća

KOMENTARI I ANALIZE

Nema sadržaja

Došlo je do greške prilikom učitavanja sadržaja.

Prethodni Slijedeća
Prethodni Slijedeća

ŽIVOT I UMJETNOST

Borivoje Simić, srijeda, 10. juli 2024.

Radnicima Premier kladionice po 1.000 KM za godišnji odmor

Premier kladionica ima ukupno 1.500 radnika, a svota koju će izdvojiti za njih je 1.500.000 KM

Borivoje Simić, utorak, 09. juli 2024.

Pomama za nekretninama u istarskom gradiću

U ponudi ima svega, od ruševina do kuća koje su u vrlo dobrom stanju 

Borivoje Simić, petak, 16. februar 2024.

Urednik portala Indikator.ba pobijedio na regionalnom književnom konkursu

Borivoje Simić odnio je prvu nagradu na konkursu časopisa "Avlija" iz Rožaja za priču "Neprodate novine"

Nema sadržaja

Došlo je do greške prilikom učitavanja sadržaja.