Mogućnosti za poslovni sektor Zapadnog Balkana

Okrugli stol o temu novog plana rasta za Zapadni Balkan održat će se u online formatu 5.12.2023.

Mogućnosti za poslovni sektor Zapadnog Balkana

Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine, u ime Komorskog investicijskog foruma Zapadnog Balkana (KIF ZB), poziva zainteresirane da sudjeluju na Okruglom stolu na temu: Novi Plan rasta – Mogućnosti za poslovni sektor Zapadnog Balkana koji će se održati u online formatu 5.12.2023. godine s početkom u 14.00  sati.

Europska komisija je 9.11.2023. usvojila Novi Plan rasta za Zapadni Balkan, s izraženom namjerom da unese neke prednosti članstva u regiju prije pristupanja, potičući gospodarski rast i ubrzavajući socio-ekonomsku konvergenciju.

Trenutno, razina i brzina približavanja između partnera Zapadnog Balkana i EU nije zadovoljavajuća – bilo u smislu reformnih procesa ili socio-ekonomske konvergencije – i koči njihov napredak na putu ka EU. Integracija s jedinstvenim tržištem EU je bila glavni pokretač gospodarskog rasta za sve zemlje koje su pristupile EU. Za zemlje na putu pristupanja EU, bliža povezanost s jedinstvenim tržištem EU donijela bi koristi koje bi mogli izravno osjetiti njihovi građani. Pružanje Zapadnom Balkanu više mogućnosti za bolje povezivanje s jedinstvenim tržištem EU cilj je Plana rasta.

S ciljem da se specifičnosti četiri stupa Plana rasta približe tvrtkama iz regije Zapadnog Balkana te raspravi o pitanjima koje konkretne koristi Novi Plan rasta donosi tvrtkama na Zapadnom Balkanu i što tvrtke trebaju učiniti da se prilagode i dobro pripreme za ove prilike, Komorski investicijski forum Zapadnog Balkana (KIF ZB), u suradnji s Europskom komisijom (Glavna uprava za susjednu politiku i pregovore o proširenju – DG NEAR) i Tajništvom CEFTA-e, organizira Okrugli stol na temu: Novi Plan rasta – Mogućnosti za poslovni sektor Zapadnog Balkana.

Okrugli stol je organiziran kao popratni događaj u okviru CEFTA WEEK 2023, a predvodit će ga predstavnici DG NEAR, WBIF-Investicijski okvir za Zapadni Balkan, članovi Upravnog odbora KIF ZB – predsjednici gospodarskih komora iz regije, Tajništva CEFTA-e, RCC (Vijeća za regionalnu suradnju), Tajništva Transportne zajednice i Tajništva Energetske zajednice.

Molimo Vas da svoje sudjelovanje prijavite popunjavanjem Prijavnog obrasca i aktivno sudjelujete u događaju.

Štampa
Molimo prijavite se ili registrirajte da biste mogli dodavati komentare.

EKONOMIJA

Nema sadržaja

Došlo je do greške prilikom učitavanja sadržaja.

POLITIKA I DRUŠTVO

KOMPANIJE I TRŽIŠTA

Prethodni Slijedeća

KOMENTARI I ANALIZE

Nema sadržaja

Došlo je do greške prilikom učitavanja sadržaja.

Prethodni Slijedeća
Prethodni Slijedeća

ŽIVOT I UMJETNOST

Borivoje Simić, petak, 12. juli 2024.

Uspostavljena trajektna veza između Ancone i Bara

Trajekt kojim prometuje Adria Ferries skraćuje na deset sati vrijeme putovanja od sjevera Italije do Bara

Borivoje Simić, petak, 16. februar 2024.

Urednik portala Indikator.ba pobijedio na regionalnom književnom konkursu

Borivoje Simić odnio je prvu nagradu na konkursu časopisa "Avlija" iz Rožaja za priču "Neprodate novine"

Nema sadržaja

Došlo je do greške prilikom učitavanja sadržaja.