Dani jabuke u Goraždu 2023 od 12. do 14. oktobra

Dani jabuke u Goraždu 2023 od 12. do 14. oktobra

U Goraždu će od 12. do 14. oktobra biti održana 19. privredno-kulturna manifestacija “Dani jabuke“. Organizatori očekuju učešće brojnih izlagača iz regiona, a nakon nekoliko godina pauze ponovno je jedan od sadržaja kviz znanja za učenike poljoprivredno–tehničkih škola iz regiona.

Predsjednik organizacionog odbora manifestacije “Dani jabuke“ Mirsad Hubanić ističe da skoro dvije decenije postojanja sajma, čiji je osnovni cilj promocija voćarstva i Goražda kao voćarskog kraja, najbolje govore o njegovom uspjehu.

– Ova manifestcaija zauzima mjesto sredinom oktobra kada se sumiraju učinci poljoprivredne proizvodnje, a pripreme za njeno održavanje uveliko traju i prema svakodnevnim prijavama učesnika, ovo bi trebao biti jedan od najposjećenih i najboljih sajmova do sada. Interesovanje izlagača, ali i posjetilaca je u ovoj godini na izuzetno visokom nivou što i nismo očekivali, s obzirom na krizu i stanje u poljoprivredi u cijeloj državi, ali generalno imamo veliki odziv – kazao je Hubanić.
Sajam će i ove godine obilovati brojnim sadržajima i edukativnim predavanjima, a nakon pauze zbog pandemije koronavirusa, ove godine dio manifestacije ponovo će biti međunarodni kviz znanja za učenike poljoprivredno–tehničkih škola iz regiona.
– Prijave su u toku za rana takmičenja poput kviza znanja, kao i takmičenja ‘Smotaj i probaj slatko od jabuke’ i uvijek je to interesantno posjetiocima tako da ćemo sve one koji dođu na sajam počastiti delicijama od jabuke. Planirana su razna predavanja uz učešće eminentnih stručnjaka, biće prisutni razni instituti, zavodi, zadružni sektor, predstavnici Privredne i Obrtničke komore FBiH, poslodavci, tako da očekujemo da će sajam biti na visokom novu – kazao je Hubanić.

Štampa
Kategorije: ŽIVOT I UMJETNOST
Ocjeni ovaj članak:
5.0
Molimo prijavite se ili registrirajte da biste mogli dodavati komentare.

EKONOMIJA

Nema sadržaja

Došlo je do greške prilikom učitavanja sadržaja.

POLITIKA I DRUŠTVO

Nema sadržaja

Došlo je do greške prilikom učitavanja sadržaja.

KOMPANIJE I TRŽIŠTA

Prethodni Slijedeća

KOMENTARI I ANALIZE

Nema sadržaja

Došlo je do greške prilikom učitavanja sadržaja.

Prethodni Slijedeća
Prethodni Slijedeća

ŽIVOT I UMJETNOST

Borivoje Simić, ponedjeljak, 27. novembar 2023.

Hrvatski nogometaš kupio robnu kuću u Imotskom

Ante Rebić kupio je kultnu građevinu površine veće od 3.000 četvornih metara na četiri etaže

Borivoje Simić, četvrtak, 23. novembar 2023.

Vlasnik više firmi odveo radnike na odmor u Istanbul

Vlasnik kompanije Drvosječa, Sportsko-rekreativnog centra Ajdinovići SRCA i restorana Drina odveo 94 svoja radnika na odmor

Borivoje Simić, srijeda, 22. novembar 2023.

AIF 30. novembra - upoznajte Kemala Sikirića

Kroz partnerstvo sa Invera Equity Partners, Kemal i njegovi partneri uspešno su prikupili 60.000.000 eura za preuzimanje kompanija u regionu

Borivoje Simić, utorak, 21. novembar 2023.

Pokrenuta procedura zaštite sarajevskog ćevapa

Aktivnosti na registraciji ćevapa pokrenulo je Udruženje sarajevskih ćevabdžija, a provode se uz podršku Grada Sarajeva

Nema sadržaja

Došlo je do greške prilikom učitavanja sadržaja.