Sajam šljive od 28. do 31. avgusta

Očekuje se da svoje proizvode predstavi oko 300 izlagača iz BiH i inostranstva

Sajam šljive od 28. do 31. avgusta

U Gradačcu će se od 28. do 31. avgusta održati 51. međunarodni sajam poljoprivrede i prehrambene industrije - Sajam šljive. Organizator ovogodišnjeg sajma je Turistička zajednica Grada Gradačca a partner je Grad Gradačac. 
OrganizacionI odbor 51. Sajma šljive u Gradačcu na prethodna tri sastanka razmatrao je programske sadržaje i aktivnosti na pripremi i organizaciji ove manifestacije. Kao i do sada, organizatori će se potruditi biti dobar domaćin kako bi dugogodišnjim prijateljima, ali i novim poslovnim partnerima pružili priliku da se što bolje predstave javnosti.
Kako je istaknuto, na najstarijem specijalizovanom sajmu u Bosni i Hercegovini očekuje se da svoje proizvode predstavi oko 300 izlagača iz BiH i inostranstva. Na Sajmu šljive učestvovat će proizvođači sjemenskog i sadnog materijala, proizvođači i prerađivači voća i povrća, mesa i mesnih prerađevina, alata i mehanizacije, domaćih životinja i brojni drugi.
- Do sada je dosta posla urađeno. Dogovorili smo pokrovitelje, sponzore i medijske pokrovitelje ove manifestacije. Trenutno radimo na aninmiranju izlagača. Očekujemo dolazak gostiju iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Turske i Zapadne Evrope. Imat ćemo i nekoliko kolektivnih izložbi, poput Kantona Sarajevo koji će subvencionirati dolazak svojih izlagača na gradačački sajam, rekao je Amir Pašalić, direktor Sajma šljive.
U četiri dana ove tradicionalne sajamske manifestacije biće organizovane prezentacije najnovijih proizvoda i usluga iz sektora proizvodnje i prerade hrane i pića, poljoprivredne mehanizacije i zaštitnih sredstava. Također, održat će se i niz okruglih stolova, kolektivnih izložbi i prezentacija programa iz područja poljoprivrede i biznisa. 
I ove godine će biti dodijeljena prestižna priznanja i medalje za kvalitetu Sajma šljive. Jedan od podsajamskih sadržaja ovogodišnje manifestacije je i 7. sajam pčelarstva sa međunarodnim učešćem. Organizatori najavljuju zanimljiv i atraktivan kulturni program kao prateći dio Sajma šljive. 
Uskoro će se krenuti sa opremanjem sajmišta i uređenjem grada. Organizacioni odbor bi u narednih desetak dana trebao utvrditi program ovogodišnjeg Sajma šljive.
Kako bi se prezentovali programski sadržaji Sajma šljive te privredni i turistički potencijali, 17. jula će biti organizovana press konferencija u Vanjskotrgovinskoj komori Bosne i Hercegovine u Sarajevu.

Štampa
Ocjeni ovaj članak:
4.0
Molimo prijavite se ili registrirajte da biste mogli dodavati komentare.

EKONOMIJA

Nema sadržaja

Došlo je do greške prilikom učitavanja sadržaja.

KOMPANIJE I TRŽIŠTA

Prethodni Slijedeća

KOMENTARI I ANALIZE

Nema sadržaja

Došlo je do greške prilikom učitavanja sadržaja.

Prethodni Slijedeća
Prethodni Slijedeća

ŽIVOT I UMJETNOST

Borivoje Simić, utorak, 17. septembar 2024.

Zukićev park napravljen po slici Van Goga otvoren za posjetioce

Usred brda i zelenih livada visočki biznismen Halim Zukuć ostvario je svoj dugogodišnji san

Borivoje Simić, utorak, 17. septembar 2024.

Gatački kajmak iz mješine zaštićen oznakom porijekla

Zaštitom proizvoda, čuvamo tradiciju ovog kraja u proizvodnji autentičnih proizvoda, navode iz gatačkog udruženja

Borivoje Simić, četvrtak, 12. septembar 2024.

U BiH uvezen najskuplji auto u zadnjih 10 godina

Za deset najskupljih automobila ove godine kupci iz BiH izdvojili 3,9 miliona KM

Borivoje Simić, utorak, 13. august 2024.

Urednik Indikator.ba osvojio još jednu književnu nagradu

Simić je dobio treću nagradu na konkursu 8. Drinski susreti u kategoriji najboljih rukopisa zbirki priča

Nema sadržaja

Došlo je do greške prilikom učitavanja sadržaja.